Nyhetsarkiv

Här arkiverar vi gamla nyheter och redan genomförda evenemang. Välkommen att läsa om vad som har hänt på Waxholms Hotell tidigare under året och genom historien.

PUBLICERAT 2018-07-01

Viskvällar i Matsalen 11/7 och 18/7 2018

I juli bjuder vi in till två förtrollade sommarkvällar i Matsalen. Njut av sånger från vår svenska visskatt ackompanjerade av Mikael Bäck på piano, med allt från Cornelis till Evert Taube på repertoaren.

DATUM:
Onsdag 11 juli 2018: Pehr Olofsson på sång, Mikael Bäck på piano
Onsdag 18 juli 2018: Kajsa Borg på på sång, Mikael Bäck på piano

TID:
Ca 19.00–21.00

Välkommen att boka bord i Matsalen. Vi bjuder på musiken.

_______________________________

Publicerat 2018-06-01

Utställning med fotograf Justin Gainsford

Under juni månad ställer Waxholms Hotell ut en serie fotografiska verk av Justin Gainsford under temat ”Vågor”. Justin visar upp en serie fotografier från Sverige och utomlands som skildrar vågor från olika perspektiv, ovan och under, stilla och rasande. Varmt välkommen ut i skärgården för att njuta av svensk sommar, god mat och konst!

Datum: 1–30 juni 2018.
Plats: Restaurang Lilla Strand, i gatuplan på Waxholms Hotell.
Öppettider: Måndag–fredag 11.30-22.30, lördag 12.00–22.30, söndag 12.00–21.00.

Om konstnären:
Stockholmsbaserade fotografen Justin Gainsford har specialiserat sig på att fotografera vatten, i alla dess uppenbarelser. Han har fotograferat hav, vågor, glaciärer och vattendrag världen över. Justin är även grundare och ledare av fotogruppen ”Stockholm Water Photography”, som idag har över 1100 medlemmar.

Läs mer på justingainsford.com

_______________________________

PUBLICERAT 2018-06-01

Skärgårdsbåtens dag 13/6

Sitt på första parkett när skärgårdsbåtarna med ångbåten Storskär i spetsen ankommer till Söderhamnen i Vaxholm, precis utanför Matsalens stora panoramafönster.

Skärgårdsbåtens dag är känt som en av de största folkfesterna i skärgården! Andra onsdagen i juni månad (13 juni 2018) kommer skärgårdsbåtarna till Vaxholm vid halv åtta på kvällen. I bakgrunden ackompanjeras ångbåtsvisslorna av en blåsorkester utanför Waxholms Hotell.

_______________________________

PUBLICERAT 2018-05-01

Winemaker's Dinner med Masi 16 maj 2018

Vad kan väl vara bättre en kväll med smakrika, röda italienska viner och mat som passar perfekt till? Vill du uppleva  nya smakhöjder, ska du passa på när vinhuset Masi gör besök på Winemaker's Dinner i Matsalen. Till en specialkomponerad fyrarätters meny kommer du att serveras fyra fantastiska viner. En kombination som är svår att slå, om du frågar oss.

DATUM/TID: Onsdag den 16 maj 2018 klockan 18.30
PLATS: Matsalen på Waxholms Hotell i Vaxholm
PRIS: 4-rätters middag 595 kronor per person. Vinpaket med 6 viner 595 kronor per person.

KVÄLLENS MENY:

» Canapéer x 3: Potatischips med kalixlöjrom /  Tapioka smaksatt med dill, gurka och rimmad lax / Potatis fylld med västerbottencrème
Masi Moxxé Brut

»Tartar på hälleflundra smaksatt med lime, koriander, ingefära samt sojamarinerad tapioka.
Masi Masianco

»Lammracks med getostgratinerade primörbetor samt rosmarinssky
Masi Bell’Ovile
Masi Campofiorin Magnum
Masi Costasera 5 liters flaska
Masi Vaio

» Ostar: Parmesan 36 mån, taleggio, tryffelpecorino
Påfylling av vin

BOKNING
Välkommen med din bokning per telefon 08-541 301 50 eller e-post cihat@waxholmshotell.se.

– Observera att antalet platser är begränsat –

_______________________________

PUBLICERAT 2018-05-01

Winemaker's Dinner med Bollinger 30 maj 2018

Vad sägs om en hel måltid ackompanjerad av porlande, smakrika, spännande champagner? Nu har du chansen att lära känna champagnehuset Bollinger lite närmare, när Karl-Frédéric Reuter gästar Matsalen för en Winemaker's Dinner. Du kommer att serveras en meny komponerad för fyra utvalda champagner från Bollinger. Kvällen avslutas med nylanserade Bollinger RD 2004.

DATUM/TID: Onsdag 30 maj 2018 klockan 18.00
PLATS: Matsalen på Waxholms Hotell i Vaxholm
PRIS: 1500 kronor per person för fyrarätters middag med tillhörande champagne

Kvällens meny:
» Tre sorters canapéer med skagenröra toppad med löjrom, laxröra och en friterad ostboll.
Bollinger Special Cuvée Brut

» Kräftfärserad rödtunga med vitvinssås
Bollinger Special Cuvée Brut

» Confiterad vårkyckling med ramslökssås och primörer
Bollinger La Grande Année  2007
Bollinger La Grande Année Rosé 2007

» Sorbet
Bollinger Rosé

» Ostar
Bollinger R.D. 2004 RD

OSA
Välkommen att boka på telefon 08-541 301 50 eller via e-post till christer@waxholmshotell.se

– Observera att antalet platser är begränsat –
_______________________________

PUBLICERAT 2018-04-01

Operakväll i Matsalen, 13 april 2018

Varmt välkommen till en underbar kväll i Matsalens anrika atmosfär. Du kommer att få njuta av arior och duetter ur operans förtrollande värld med operasångerskorna Rita Saxmark (sopran) och Linnéa Sallay (mezzosopran/violinist). Jan-Erik Sandvik på piano. Vi ser fram emot en glad vårkväll tillsammans!

Datum: Fredag den 13 april 2018
Plats: Matsalen på Waxholms Hotell
Pris: 695 kronor  för trerätters meny och operakonsert

Meny operakväll:
Förrätt: Toast Pelle Jansson på vårt vis
Varmrätt: Kräftfärserad rödtunga med pommes duchesse och vitvinssås
Dessert: Pavlova

Transport:
Gratis busstransport erbjuds från Tekniska Högskolan, Lindstedtsvägen 3 i Stockholm.
Avfärd klockan 17.15, åter ca 22.00.

Bokning:
Boka på telefon 08-541 301 50 eller info@waxholmshotell.se
OBS! Vänligen ange om du önskar utnyttja busstransporten.

Operapaket med övernattning:
Välkommen att boka rum online eller kontakta oss på telefon 08-541 301 50, info@waxholmshotell.se


Tidig bokning rekommenderas då platserna är begränsade.

_______________________________

Publicerat 2018-04-01

Chokladgästabudet 21–22 april 2018

Välkommen till en helg med fokus på choklad- och mathantverk på anrika Waxholms Hotell i Vaxholm. Botanisera bland alla godsaker på vår chokladmarknad och var med på  workshops och provsmakningar. Ta med familjen, njut av varm choklad med marshmallows, dopp i chokladfontän och egengjord glass!

OM ARRANGEMANGET
Datum: Lördag och söndag 21–22 april 2018
Tid: Klockan 11.00–16.00
Pris: Fri entré, men köp gärna biljett till provningar och workshops i förväg för att garantera din plats.

CHOKLADMARKNAD:
Under lördag och söndag dukar utvalda pralinmakare och mathantverkare upp sina godsaker till försäljning på Lilla Strand, vår restaurang i gatuplan. Här kommer du också att kunna köpa verktyg och material för pralintillverkning.

CHOKLADINSPIRERADE MENYER:
I våra restauranger kommer du att kunna njuta av specialkomponerade menyer där både mat och dryck är spetsade med choklad.

PROVSMAKNINGAR:
Prova nyheter  och delta i choklad-, rom-, och kaffeprovningar i baren.

WORKSHOPS OCH FÖREDRAG:
21 och 22 april 12.00: Workshop: Hur gör man praliner?
Pralinör Ingela Svedbro från Nora Chokladskola visar temperering och gjutning. Du får även göra en pralinfyllning och fylla dina egna praliner att ta med hem. Kostnad 200 kr.

21 och 22 april 14.00: Guidad tur: Vaxholms smaker
Guidad vandring genom Vaxholms lokala smakspecialiteter och historiska kvarter. Kostnad 325 kr.

21 och 22 april 14.00: Inspiration: Skärgårdspraliner
Pralinör Ingela Svedbro från Nora Chokladpraliner visar hur skärgårdspraliner skapas med airbrushteknik. Du får själv montera en näckros i choklad, göra egen fyllning och ta med hem. Kostnad 125 kr.

Utöver ovanstående program kommer det även att ordnas dropin-workshops.

BOKA CHOKLADHELG
Boka Skärgårdspaket från 945 kronor/person, så ingår Matsalens specialkomponerade chokladinspirerade trerättersmeny utan extra kostnad.

_______________________________

PUBLICERAT 2018-04-01

Fira påsk i skärgården

Välkommen att fira påsken med hänförande utsikt över Vaxholmsfjorden, anrik atmosfär och rogivande skärgårdskänsla.

PÅSKMENY (SKÄRTORSDAG–ANNANDAG PÅSK)

Förrätt: Kallrökt lax med pocherat ägg och forellrom
Varmrätt: Lamm med ramslöks- och rosmarinsky, serveras med rotfruktsgratäng
Dessert: Chokladtarte med färska bär
Pris: Tre rätter 495 kronor  / Två rätter 410 kronor.

SKÄRGÅRDENS PÅSKBUFFÉ  (LÅNGFREDAG–PÅSKDAGEN)

Sill och gravad strömming, gravad lax, varmrökt lax, kallskuret, löjromsägg, småvarmt, färskpotatis, hembakat bröd och cheddarost, dessertbord med ostar, efterrätter och kaffe.
Pris: Vuxen 415 kronor / Barn 2–6 år 95 kronor, 7–14 år 195 kronor.

ALLTID PÅ WAXHOLMS HOTELL

Nystekt strömming med potatismos och rårörda lingon, 180 kronor

PÅSKERBJUDANDE MED ÖVERNATTNING

Datum: Erbjudandet är tillgängligt den 29 mars–2 april 2018.
Detta ingår: Logi, frukost och påskmåltid (påskmeny på skärtorsdagen, påskbuffé fredag–söndag).
Pris: Från 945 kronor per person i dubbelrum.

_______________________________

PUBLICERAT 2018-02-01

Skaldjurshelg 2–3 februari 2018

En fantastisk helg för alla som är tokiga i skaldjur! Välkommen att njuta av havets läckerheter, i anrik miljö med fantastisk utsikt över Vaxholmsfjärden.

Skaldjursmeny, 2–3 februari 2018:
* ½ hummer, ½ krabba och 3 ostron
** Räkor (rökta och vanliga), blåmusslor, smör, bröd och ostar
*** Dessertbuffé
Pris: 495 kronor per kuvert.

Dryckespaket till skaldjursmeny:
* 1 glas Philipponnat Royale Rèserve
** 1 glas Giesen Sauvignon Blanc med påfyllning
*** 5 cl Sauternes, Carmes de Rieussec
Pris: 2 glas 295 kronor / 3 glas 370 kronor

Waxholms Hotell

AdressHamngatan 2, Box 63, 185 21 Vaxholm

Telefon08-541 301 50

Fax08-541 313 76

Orgnummer556121-0955

Bankgiro116-8533