Bra att veta

In- och utcheckning

Du disponerar rummet från kl 15.00 ankomstdagen till kl 11.00 avresedagen. Receptionen kan förvara ditt bagage om så önskas.

Hotellets öppettider

Receptionen har öppet månd-lörd 07.00-22.30 samt söndag 08.00-16.00. Vänligen kontakta receptionen om du beräknar att anlända senare än kl. 20 på ankomstdagen. Tel. 08-541 301 50.

Öviga tider är ytterdörren låst och en kod krävs för att komma in. Koden får du vid incheckning.

Bra att veta om våra rum

Hotellet är byggt 1902, det gör att rummen med dagens standard kan upplevas som ganska små. Hotellet har rum både mot hamnen och mot innergården. Fördelen med att ha rum mot hamnen är såklart den vackra utsikten. Nackdelen kan vara att ljudnivån från bistro Kabyssen som ligger direkt under rummen kan upplevas som störande, främst sommartid och under helger. Föredrar du ett tystare rum rekommenderar vi ett rum mot gården.

Tillgänglighet

Vid förra seklets början när huset byggdes fanns inga hissar. Hissen är byggd vid ett senare tillfälle och sitter på utsidan av huset, i gränden på husets västra sida. Tveka inte att kontakta oss om du har särskilda behov för ditt boende. Några rum har trånga badrum, andra har mer plats. Vår personal kan våra 42 rum utan och innan och kan hjälpa dig att få det bästa rummet för just dina behov.

Hundar är välkomna!

Hundar är välkomna att checka in med er, så länge de inte stör andra gäster. Det tillkommer en tilläggsavgift på 200 kr per natt för extra städning.

Hundar är välkomna på Kabyssens uteservering samt vid vissa bord inomhus. Vi tar normalt inte in hundar i Matsalen, däremot i baren som ligger i direkt anslutning. Vi har särskilda rum för hundar för er som vill övernatta.

Vi behöver reservera oss för mycket allergiska gäster som gör att vi måste prioritera.

Ledarhundar är självklart alltid välkomna!

Parkering

Hotellet har inga egna parkeringsplatser utan vanlig gatuparkering gäller. Vaxholm har en äldre stadskärna med få parkeringsplatser och en maxtid på 2 eller 4 timmar under dagtid. Långtidsparkering finns i utkanten av staden (se karta nedan). Ett annat alternativ till bilen är att ta buss 670 från Tekniska Högskolan (40 min) alt. Vaxholmsbåt från Strömkajen eller Slussen (55 min).

Karta över parkeringsplatser i Vaxholm

Planera din båtresa från Strömkajen

Planera din bussresa från Tekniska högskolan
 

Frukost

Frukost är inkluderat i rumspriset och serveras i Matsalen. Tider: vard 07:00-09:30, helg 07:30-10:30.

Mat och dryck

Det finns två restauranger på hotellet; Matsalen med utsikt över Vaxholmsfjärden samt Kabyssen - vår bistro i bottenplan. Öppettiderna varierar efter säsong. I anslutning till matsalen finns Augustas Bar, perfekt för en drink eller en kopp kaffe.

Bastu

Bastu finns att utnyttja. Kontakta receptionen för bokning.

 

Vi är ett säkert hotell

Waxholms Hotell följer myndigheternas och Visitas riktlinjer för att minska smittspridningen.

Undrar du över något mer?

Tveka inte, utan ring vår reception på 08-541 301 50.

Waxholms Hotell

AdressHamngatan 2, Box 63, 185 21 Vaxholm

Telefon08-541 301 50

Orgnummer556121-0955

Bankgiro116-8533