Sov gott i skärgården

Skärgårdshotellet Waxholms Hotell har ett vackert läge i Stockholms skärgård, med fantastisk utsikt över Vaxholmsfjärden och Kastellet. Det är magiskt att somna och vakna vid vattnet och alla årstider har sin tjusning. Hotellrummen är inredda i en klassisk och hemtrevlig stil. Ni äter gott i någon av våra restauranger, Matsalen eller Kabyssen.

Snabba fakta om skärgårdshotellet

  • Waxholms Hotell ligger vid Västerhamnen, centralt i Vaxholm, med bekvämt gångavstånd till det mesta. Skärgårdsbåtarna lägger till precis utanför hotellentrén och det tar två minuter att promenera till busshållplatsen. Öppet året runt.
  • Hotellet har 42 hotellrum med totalt 65 bäddar.
  • Vi har fem konferensrum med varierande storlek. I den största lokalen kan vi ta emot 60 personer i biosittning.
  • Vi har en liten mysig bastu för våra hotellgäster som kan bokas utan kostnad.
  • I Matsalen kan vi normalt ta emot totalt 150 sittande matgäster, varav 35 av de platserna går att skilja av för privata sällskap. Matsalen serverar frukost åt hotellets gäster, dagens lunch, middag à la carte, konferensmåltider, brunch, afternoon tea och givetvis julbord och andra högtider.
  • I anslutning till Matsalen ligger Augustas Bar med ytterligare ca 40 platser.
  • Kabyssen, vår välkända bistro i gatuplan, tar emot cirka 80 personer sittande inomhus och på vår fina uteservering får vi plats med cirka 95 matgäster.

Historia bakom hotellet i Stockholms skärgård

Det hela började år 1856 då stadshotellet Falks Salonger byggdes i Söderhamnen i Vaxholm. Den 5 januari 1899 förstördes hotellet i en brand, men hotellet byggdes upp på nytt 1903, då efter nya ritningar av arkitekten Erik Lallerstedt och fortfarande ser man rester efter den tidens rika jugend-ornamentik, i hotellets trappor och foajé finns bilder från den tiden.

Krögarna Åke Söderquist och Nicky Forbes tog över driften av hotellet 1981 och lyckades genom skicklig marknadsföring locka mängder av besökare till hotellet. 1982 sändes tv-programmet Waxholms 1:an med Bengt Bedrup direkt från Waxholms Hotell och Badholmen som gav bra publicitet och lockade besökare. 

Original Hotels tog över driftbolaget Waxholms Hotell AB den 1 april 2015 och systerbolaget Original Properties förvärvade de två tillhörande fastigheterna. De två nygrundade bolagen ägs av Tobias Ekman och Olof Skarman.

Den 1 juni, 2020 övertog Thérèse Liljeqvist ägar- och driftsansvaret av Waxholms Hotell tillsammans med entreprenören Olof Skarman som varit med och drivit hotellet sedan 2015. Thérèse har under många år drivit en rad framgångsrika verksamheter som VD och hotelldirektör.

Vår matsal

Maten på Waxholms Hotell är känd för sin höga kvalitet sedan urminnes tider, en tradition som vi naturligtvis värnar om. Vår meny växlar med årstiderna och tillgången på råvaror. Läs mer om vår matsal.

Hotellet är kontantfritt och du betalar enkelt med kort eller Swish.

Waxholms Hotell

AdressHamngatan 2, Box 63, 185 21 Vaxholm

Telefon08-541 301 50

Orgnummer556121-0955

Bankgiro116-8533