Matsalen à la carte
Välkommen till anrika Matsalen på Waxholms Hotell.
Vår matlagning är främst klassisk där vi följer årets säsonger med inslag av moderna favoriter. Vi värnar om lokala producenter och väljer i första hand hållbara och gärna ekologiska produkter från hav och skog när vi komponerar våra menyer.
A la carte serveras från 17.00.
Varmt välkomna!
À la carte |
| |
FÖRRÄTTER | |
Skagenröra, smörstekta snittar, löjrom | 225/295 |
Bifftartar, Wrångebäcksost, picklad silverlök, bakad äggulekräm, sherryvinäger, olivolja, friterad kapris | 235 |
Rödvinsrisotto, smörstekt portobello, kungsmussling, 36 månaders parmesan, vitlök, krasse | 205 |
Musselsoppa, kallrökt regnbåge, krondill, krispig grönkål | 195 |
Ostron (efter tillgång) mignonette, citron | 55 styck |
| |
HuvudrättER | |
Strömming, potatispuré, brynt smör, rårörda lingon | 235 |
Varmrökt sotad havsabborre, gremolata, rostad chiliolja, syrlig gurka, sotad citron, konfiterad potatis, ostronmajonnäs, gräslök | 345 |
Ugnsbakad torskrygg, sandefjordssås, dill, kokt potatis, gräslöksolja, löjrom | 355 |
Bräserade short ribs, potatispuré, sauce lyonnaise, bacon, krispig persiljerot | 365 |
Kolgrillad ryggbiff, päron & fänkålsslaw, kycklingbuljong smaksatt med cider och brynt smör, krossade marconamandlar, chorizorostad potatis med spansk hårdost | 375 |
Bakad rotselleri, sesamrostad pumpapuré, paprikakräm, lime, isad silverlök, krossade marconamandlar, pecorino, olivolja & örter | 285 |
| |
dessertER | |
Fryst chokladmousse, varm chokladsås, hallonglass, rostad vit choklad | 155 |
Crema catalana | 145 |
Päronkaka, pistageglass, punschgrädde, kardemumma | 145 |
Ostbit / Osttallrik, kvittenmarmelad, smörstekt sirapslimpa | 65/155 |
| |